Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Oseng Cumi Kecap - gebakken pittige calamari met kecap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Oseng Cumi Kecap
gebakken pittige calamari met kecap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr calamari
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
6 takjes kemangi
1 theel zout
2 eetl kecap manis
1 rode lombok
1 groene lombok
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de calamari schoon en snijd het in dunne ringen. Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pureer de lomboks.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de serai en de salam voor 3 minuten.
Voeg dan de calemari, het zout, de kecap en de tomaat toe en bak tot de calamari vrijwel gaar is geworden. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 505 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906240