Gang Pate Pet Yang
Rode curry van eend
Ingrediënten:
100 gr eend
200 ml santen
water
3 eetl rode curry paste (zie recept)
2 eetl palmsuiker
2 eetl olie
2 lomboks
5 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
5 kers tomaatjes
1 theel zout
2 eetl vissaus
2 aardappelen
4 rambutan
Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes. Kook deze in water gaar en giet af maar laat 100ml achter. Snijd de lomboks en de jeruk purut in dunne reepjes. Snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok de olie en fruit de curry pasta voor 15 seconden. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort. Voeg dan de lomboks en de jeruk purut toe. Dan de santen, het zout, de palmsuiker en de vissaus toevoegen en het geheel 2 minuten bakken. Dan de aardappelen en het vocht toevoegen samen met de rambutan, de salam en de kerstomaatjes. Nog 1 minuut laten sudderen en serveer.
Laatst gelezen
- Mun Tahu - Gestoofde tofu met kippengehakt
- Rendang kambing - gekruid geitenvlees
- Daging Tumis Lada Hitam - rundvlees in zwarte pepersaus
- Petjel tahu - Pecil Tahu
- Daging Tumis Leunca - gebakken rundvlees met groene nachtschaduw
- Telur pecel bumbu santan - omelet met aubergine en kokosmelk
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Acar Bening - komkommer in azijn
- Kecapsaus 2
- Printil Ayam Masak Tomat - gehaktballetjes in een pittige rode saus
Recente reacties
7 days ago 炝炒土豆丝 - pittige roerbak van aardappel
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.

3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
4 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink

7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Gang Pate Pet Yang - Rode curry van eend


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-F.M. Wiedenhoff
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.