Natinombur
Gebakken vis met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr karper of zeewolf
1 citroen (sap) (of jeruk sundai als die te krijgen is)
zout naar smaak
6 sjalotten
3 eetl olie
50 ml water
Bahan-bahan sambal:
ingrediënten:
7 kemirinootjes
6 rode lomboks
14 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in met het citroensap en het zout en laat de vis nog 15 minuten marineren. Rooster vervolgens de vis boven een houtskoolvuurtje in 15 minuten gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in dunne plkajes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de sambal toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het water en het zout toevoegen en dit zachtjes laten stoven. Giet de sambal daarna over de vis en serveer
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Laonai yangyu - oma's aardappelen
- Konings oesterzwam met knoflooksaus - 鱼香杏鲍菇
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Hu Pi Jian Jiao - 虎皮尖椒 - gebakken chilipepers met knoflook
- Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...