Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Natinombur - Gebakken vis met sambal

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Natinombur
Gebakken vis met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr karper of zeewolf
1 citroen (sap) (of jeruk sundai als die te krijgen is)
zout naar smaak
6 sjalotten
3 eetl olie
50 ml water

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten:
7 kemirinootjes
6 rode lomboks
14 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in met het citroensap en het zout en laat de vis nog 15 minuten marineren. Rooster vervolgens de vis boven een houtskoolvuurtje in 15 minuten gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in dunne plkajes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de sambal toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het water en het zout toevoegen en dit zachtjes laten stoven. Giet de sambal daarna over de vis en serveer
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936676