Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Nasu Wolio - vis met gekruide kokosmelk
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Nasu Wolio
vis met gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bonito's
1 kokosnoot
12 sjalotjes
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
50 gr kedondong blad (evt vervangen door zuring)
5 belimbing wuluh (zure stervrucht)
5 eetl. olie
1900 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. suiker
zout naar smaak

Haluskan:
: boemboe:
1 theel, witte peper
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boembe fijn tot een pasta. Rasp het vruchtvlees van de kokos en bak deze droog in een koekepan goudbruin. Wrijf of maal de kokos daarna fijn. Snijd de sjalotten en de belimbing in plakjes, de lomboks in ringetjes en de kedondong fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de lomboks en de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de suiker, het zout, de vis en de dunne kokosmelk toevoegen en dit nog 10 minuten laten sudderen. Dan de belimbing en de kedondong toevoegen en dit ook nog 10 minuten laten sudderen. Als laatste de kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 7 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812573