Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Nasu Wolio - vis met gekruide kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasu Wolio
vis met gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bonito's
1 kokosnoot
12 sjalotjes
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
50 gr kedondong blad (evt vervangen door zuring)
5 belimbing wuluh (zure stervrucht)
5 eetl. olie
1900 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. suiker
zout naar smaak

Haluskan:
: boemboe:
1 theel, witte peper
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boembe fijn tot een pasta. Rasp het vruchtvlees van de kokos en bak deze droog in een koekepan goudbruin. Wrijf of maal de kokos daarna fijn. Snijd de sjalotten en de belimbing in plakjes, de lomboks in ringetjes en de kedondong fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de lomboks en de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de suiker, het zout, de vis en de dunne kokosmelk toevoegen en dit nog 10 minuten laten sudderen. Dan de belimbing en de kedondong toevoegen en dit ook nog 10 minuten laten sudderen. Als laatste de kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 7 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251948