zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Daging Cincang - gehakballetjes in saus
- Udang Patai Lado Ijau
- Laksa Goreng Babi - gebakken laksa met varkensvlees
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Bami goreng - gebakken mie
- Babi Taoco - varkensvlees met taoco
- Gedang Mekuah - groene papayasoep
- Gurami Semur - kruidige gestoofde goerami
- Guy op dok jan - gestoofde kip met een rijke steranijs saus
- Sambal ebbie
Nasu Wolio - vis met gekruide kokosmelk


Nasu Wolio
vis met gekruide kokosmelk
vis met gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bonito's
1 kokosnoot
12 sjalotjes
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
50 gr kedondong blad (evt vervangen door zuring)
5 belimbing wuluh (zure stervrucht)
5 eetl. olie
1900 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. suiker
zout naar smaak
Haluskan:
: boemboe:
1 theel, witte peper
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boembe fijn tot een pasta. Rasp het vruchtvlees van de kokos en bak deze droog in een koekepan goudbruin. Wrijf of maal de kokos daarna fijn. Snijd de sjalotten en de belimbing in plakjes, de lomboks in ringetjes en de kedondong fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de lomboks en de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de suiker, het zout, de vis en de dunne kokosmelk toevoegen en dit nog 10 minuten laten sudderen. Dan de belimbing en de kedondong toevoegen en dit ook nog 10 minuten laten sudderen. Als laatste de kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 7 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
2 bonito's
1 kokosnoot
12 sjalotjes
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
50 gr kedondong blad (evt vervangen door zuring)
5 belimbing wuluh (zure stervrucht)
5 eetl. olie
1900 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. suiker
zout naar smaak
Haluskan:
: boemboe:
1 theel, witte peper
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boembe fijn tot een pasta. Rasp het vruchtvlees van de kokos en bak deze droog in een koekepan goudbruin. Wrijf of maal de kokos daarna fijn. Snijd de sjalotten en de belimbing in plakjes, de lomboks in ringetjes en de kedondong fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de lomboks en de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de suiker, het zout, de vis en de dunne kokosmelk toevoegen en dit nog 10 minuten laten sudderen. Dan de belimbing en de kedondong toevoegen en dit ook nog 10 minuten laten sudderen. Als laatste de kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 7 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.