banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 15 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Nasu Wolio - vis met gekruide kokosmelk
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasu Wolio
vis met gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bonito's
1 kokosnoot
12 sjalotjes
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
50 gr kedondong blad (evt vervangen door zuring)
5 belimbing wuluh (zure stervrucht)
5 eetl. olie
1900 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. suiker
zout naar smaak

Haluskan:
: boemboe:
1 theel, witte peper
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boembe fijn tot een pasta. Rasp het vruchtvlees van de kokos en bak deze droog in een koekepan goudbruin. Wrijf of maal de kokos daarna fijn. Snijd de sjalotten en de belimbing in plakjes, de lomboks in ringetjes en de kedondong fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de lomboks en de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de suiker, het zout, de vis en de dunne kokosmelk toevoegen en dit nog 10 minuten laten sudderen. Dan de belimbing en de kedondong toevoegen en dit ook nog 10 minuten laten sudderen. Als laatste de kokos en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 7 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 217 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40100433