banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Martabak - vleesgevulde deegpakketjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Martabak
vleesgevulde deegpakketjes
Bahan-bahan deeg:
Ingredienten:
250 g tarwebloem
zout
1 ei
100 ml water
olie

Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
500 g lams- of rundergehakt
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2,5 cm gember (jahe/djahé)
150 g lente-ui of bieslook
50 g fijngehakte selderij
3 eieren
3 eetl olie
2 theel ketumbar
1 theel djinten
1 eetl sambal bajak (zie recept)
1 theel gemalen kunyit (kurkuma)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Zeef de bloem en meng wat zout erdoor heen. Vorm een kluitje in het midden van heet meel en breek het ei daarin. Roer het ei door de bloem terwijl je het water beetje bij beetje toevoegd. Als het deeg te droog wordt dan wat water toevoegen. Vorm de massa tot glanzend en elastisch deeg. Laat het deeg daarna 15 minuten rusten.
Snijd de sjalotten, de knoflook en de gember ragfijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotten goudbruin. voeg dan de knoflook en de gember toe en fruit dit mee voor 2 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen (behalve de selderij en de lente-ui) en bak het vlees gaar. Meng dan het vleesmengsel met de selderij en de lente-ui.
Verdeel het deeg in vieren en vorm van elk deegbal een heel dunne lap (deegroller). Schep de vulling op de lappen en vouw deze dicht als een rechthoekige envelop. Bak de martabak in voldoende olie goudbruin en gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38870578