vleesgevulde deegpakketjes
Bahan-bahan deeg:
Ingredienten:
250 g tarwebloem
zout
1 ei
100 ml water
olie
Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
500 g lams- of rundergehakt
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2,5 cm gember (jahe/djahé)
150 g lente-ui of bieslook
50 g fijngehakte selderij
3 eieren
3 eetl olie
2 theel ketumbar
1 theel djinten
1 eetl sambal bajak (zie recept)
1 theel gemalen kunyit (kurkuma)
zout
Cara membuat:
bereiding:
Zeef de bloem en meng wat zout erdoor heen. Vorm een kluitje in het midden van heet meel en breek het ei daarin. Roer het ei door de bloem terwijl je het water beetje bij beetje toevoegd. Als het deeg te droog wordt dan wat water toevoegen. Vorm de massa tot glanzend en elastisch deeg. Laat het deeg daarna 15 minuten rusten.
Snijd de sjalotten, de knoflook en de gember ragfijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotten goudbruin. voeg dan de knoflook en de gember toe en fruit dit mee voor 2 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen (behalve de selderij en de lente-ui) en bak het vlees gaar. Meng dan het vleesmengsel met de selderij en de lente-ui.
Verdeel het deeg in vieren en vorm van elk deegbal een heel dunne lap (deegroller). Schep de vulling op de lappen en vouw deze dicht als een rechthoekige envelop. Bak de martabak in voldoende olie goudbruin en gaar.
Ingredienten:
250 g tarwebloem
zout
1 ei
100 ml water
olie
Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
500 g lams- of rundergehakt
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2,5 cm gember (jahe/djahé)
150 g lente-ui of bieslook
50 g fijngehakte selderij
3 eieren
3 eetl olie
2 theel ketumbar
1 theel djinten
1 eetl sambal bajak (zie recept)
1 theel gemalen kunyit (kurkuma)
zout
Cara membuat:
bereiding:
Zeef de bloem en meng wat zout erdoor heen. Vorm een kluitje in het midden van heet meel en breek het ei daarin. Roer het ei door de bloem terwijl je het water beetje bij beetje toevoegd. Als het deeg te droog wordt dan wat water toevoegen. Vorm de massa tot glanzend en elastisch deeg. Laat het deeg daarna 15 minuten rusten.
Snijd de sjalotten, de knoflook en de gember ragfijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotten goudbruin. voeg dan de knoflook en de gember toe en fruit dit mee voor 2 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen (behalve de selderij en de lente-ui) en bak het vlees gaar. Meng dan het vleesmengsel met de selderij en de lente-ui.
Verdeel het deeg in vieren en vorm van elk deegbal een heel dunne lap (deegroller). Schep de vulling op de lappen en vouw deze dicht als een rechthoekige envelop. Bak de martabak in voldoende olie goudbruin en gaar.