banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Martabak
vleesgevulde deegpakketjes
Bahan-bahan deeg:
Ingredienten:
250 g tarwebloem
zout
1 ei
100 ml water
olie

Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
500 g lams- of rundergehakt
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2,5 cm gember (jahe/djahé)
150 g lente-ui of bieslook
50 g fijngehakte selderij
3 eieren
3 eetl olie
2 theel ketumbar
1 theel djinten
1 eetl sambal bajak (zie recept)
1 theel gemalen kunyit (kurkuma)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Zeef de bloem en meng wat zout erdoor heen. Vorm een kluitje in het midden van heet meel en breek het ei daarin. Roer het ei door de bloem terwijl je het water beetje bij beetje toevoegd. Als het deeg te droog wordt dan wat water toevoegen. Vorm de massa tot glanzend en elastisch deeg. Laat het deeg daarna 15 minuten rusten.
Snijd de sjalotten, de knoflook en de gember ragfijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotten goudbruin. voeg dan de knoflook en de gember toe en fruit dit mee voor 2 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen (behalve de selderij en de lente-ui) en bak het vlees gaar. Meng dan het vleesmengsel met de selderij en de lente-ui.
Verdeel het deeg in vieren en vorm van elk deegbal een heel dunne lap (deegroller). Schep de vulling op de lappen en vouw deze dicht als een rechthoekige envelop. Bak de martabak in voldoende olie goudbruin en gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252629