Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
2 Comments
Martabak - vleesgevulde deegpakketjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Martabak
vleesgevulde deegpakketjes
Bahan-bahan deeg:
Ingredienten:
250 g tarwebloem
zout
1 ei
100 ml water
olie

Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
500 g lams- of rundergehakt
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2,5 cm gember (jahe/djahé)
150 g lente-ui of bieslook
50 g fijngehakte selderij
3 eieren
3 eetl olie
2 theel ketumbar
1 theel djinten
1 eetl sambal bajak (zie recept)
1 theel gemalen kunyit (kurkuma)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Zeef de bloem en meng wat zout erdoor heen. Vorm een kluitje in het midden van heet meel en breek het ei daarin. Roer het ei door de bloem terwijl je het water beetje bij beetje toevoegd. Als het deeg te droog wordt dan wat water toevoegen. Vorm de massa tot glanzend en elastisch deeg. Laat het deeg daarna 15 minuten rusten.
Snijd de sjalotten, de knoflook en de gember ragfijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotten goudbruin. voeg dan de knoflook en de gember toe en fruit dit mee voor 2 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen (behalve de selderij en de lente-ui) en bak het vlees gaar. Meng dan het vleesmengsel met de selderij en de lente-ui.
Verdeel het deeg in vieren en vorm van elk deegbal een heel dunne lap (deegroller). Schep de vulling op de lappen en vouw deze dicht als een rechthoekige envelop. Bak de martabak in voldoende olie goudbruin en gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Rita · 1 years ago
    Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
  • This commment is unpublished.
    KokkieBlanda · 1 years ago
    @Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029967