Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Martabak isi daging

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Martabak isi daging

Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
250 gr runder- of lamsgehakt
4 sjalotten
150 gr prei
1/2 eetl sambal badjak (zie recept)
1/8 theel kruidnagel
1/8 theel cardamom
1 mespunt peper
1 mespunt nootmuskaat
1 theel zout
2 eieren
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de prei fijn. Klop de eieren los. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de sjalotten, de prei en de specerijen toe en laat alles 2 minuten fruiten. Giet dan de eieren bij het mengsel en bak dit verder op totdat de eieren gestold zijn. Laat de vulling afkoelen.

Bahan-bahan martabakvellen:
Ingredienten :
200 gr tarwebloem
1 ei
1 geklopt ei om de vellen te bestrijken
1/2 theel zout
1 eetl azijn
400 ml lauw water
olie om de vellen te bakken

Cara membuat:
bereiding:
Meng de azijn en het zout met het water. Klop in het water het ei los. Voeg dit mengsel beetje voor beetje aan de bloem toe en meng dit tot een glad beslag. Verhit in een koekepan olie. Vervolgens 1 soeplepel van het beslag in de pan en verspreid het beslag over de hele pan. Laat het beslag droogbakken. Bestrijk het vel met het geklopte ei. Schep de vulling op het vel en vorm dat rechthoekig enveloppen. Druk het pakketje plat en bak het verder goudbruin en krokant.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 296 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184656