1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 8 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Martabak isi daging

Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
250 gr runder- of lamsgehakt
4 sjalotten
150 gr prei
1/2 eetl sambal badjak (zie recept)
1/8 theel kruidnagel
1/8 theel cardamom
1 mespunt peper
1 mespunt nootmuskaat
1 theel zout
2 eieren
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de prei fijn. Klop de eieren los. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de sjalotten, de prei en de specerijen toe en laat alles 2 minuten fruiten. Giet dan de eieren bij het mengsel en bak dit verder op totdat de eieren gestold zijn. Laat de vulling afkoelen.

Bahan-bahan martabakvellen:
Ingredienten :
200 gr tarwebloem
1 ei
1 geklopt ei om de vellen te bestrijken
1/2 theel zout
1 eetl azijn
400 ml lauw water
olie om de vellen te bakken

Cara membuat:
bereiding:
Meng de azijn en het zout met het water. Klop in het water het ei los. Voeg dit mengsel beetje voor beetje aan de bloem toe en meng dit tot een glad beslag. Verhit in een koekepan olie. Vervolgens 1 soeplepel van het beslag in de pan en verspreid het beslag over de hele pan. Laat het beslag droogbakken. Bestrijk het vel met het geklopte ei. Schep de vulling op het vel en vorm dat rechthoekig enveloppen. Druk het pakketje plat en bak het verder goudbruin en krokant.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35757397