Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Martabak isi daging

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Martabak isi daging

Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
250 gr runder- of lamsgehakt
4 sjalotten
150 gr prei
1/2 eetl sambal badjak (zie recept)
1/8 theel kruidnagel
1/8 theel cardamom
1 mespunt peper
1 mespunt nootmuskaat
1 theel zout
2 eieren
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de prei fijn. Klop de eieren los. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de sjalotten, de prei en de specerijen toe en laat alles 2 minuten fruiten. Giet dan de eieren bij het mengsel en bak dit verder op totdat de eieren gestold zijn. Laat de vulling afkoelen.

Bahan-bahan martabakvellen:
Ingredienten :
200 gr tarwebloem
1 ei
1 geklopt ei om de vellen te bestrijken
1/2 theel zout
1 eetl azijn
400 ml lauw water
olie om de vellen te bakken

Cara membuat:
bereiding:
Meng de azijn en het zout met het water. Klop in het water het ei los. Voeg dit mengsel beetje voor beetje aan de bloem toe en meng dit tot een glad beslag. Verhit in een koekepan olie. Vervolgens 1 soeplepel van het beslag in de pan en verspreid het beslag over de hele pan. Laat het beslag droogbakken. Bestrijk het vel met het geklopte ei. Schep de vulling op het vel en vorm dat rechthoekig enveloppen. Druk het pakketje plat en bak het verder goudbruin en krokant.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922664