banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Martabak isi daging

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Martabak isi daging

Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
250 gr runder- of lamsgehakt
4 sjalotten
150 gr prei
1/2 eetl sambal badjak (zie recept)
1/8 theel kruidnagel
1/8 theel cardamom
1 mespunt peper
1 mespunt nootmuskaat
1 theel zout
2 eieren
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de prei fijn. Klop de eieren los. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de sjalotten, de prei en de specerijen toe en laat alles 2 minuten fruiten. Giet dan de eieren bij het mengsel en bak dit verder op totdat de eieren gestold zijn. Laat de vulling afkoelen.

Bahan-bahan martabakvellen:
Ingredienten :
200 gr tarwebloem
1 ei
1 geklopt ei om de vellen te bestrijken
1/2 theel zout
1 eetl azijn
400 ml lauw water
olie om de vellen te bakken

Cara membuat:
bereiding:
Meng de azijn en het zout met het water. Klop in het water het ei los. Voeg dit mengsel beetje voor beetje aan de bloem toe en meng dit tot een glad beslag. Verhit in een koekepan olie. Vervolgens 1 soeplepel van het beslag in de pan en verspreid het beslag over de hele pan. Laat het beslag droogbakken. Bestrijk het vel met het geklopte ei. Schep de vulling op het vel en vorm dat rechthoekig enveloppen. Druk het pakketje plat en bak het verder goudbruin en krokant.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39813042