Martabak isi daging
Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
250 gr runder- of lamsgehakt
4 sjalotten
150 gr prei
1/2 eetl sambal badjak (zie recept)
1/8 theel kruidnagel
1/8 theel cardamom
1 mespunt peper
1 mespunt nootmuskaat
1 theel zout
2 eieren
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de prei fijn. Klop de eieren los. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de sjalotten, de prei en de specerijen toe en laat alles 2 minuten fruiten. Giet dan de eieren bij het mengsel en bak dit verder op totdat de eieren gestold zijn. Laat de vulling afkoelen.
Bahan-bahan martabakvellen:
Ingredienten :
200 gr tarwebloem
1 ei
1 geklopt ei om de vellen te bestrijken
1/2 theel zout
1 eetl azijn
400 ml lauw water
olie om de vellen te bakken
Cara membuat:
bereiding:
Meng de azijn en het zout met het water. Klop in het water het ei los. Voeg dit mengsel beetje voor beetje aan de bloem toe en meng dit tot een glad beslag. Verhit in een koekepan olie. Vervolgens 1 soeplepel van het beslag in de pan en verspreid het beslag over de hele pan. Laat het beslag droogbakken. Bestrijk het vel met het geklopte ei. Schep de vulling op het vel en vorm dat rechthoekig enveloppen. Druk het pakketje plat en bak het verder goudbruin en krokant.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Bumbu Manis - rundvlees in een donkere zoete saus
- Rinarang - saté van gekruid varkensvlees
- Sambal Goreng Daging Cincang - gehakballetjes in saus
- Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
- Ayam Kecap 2 - kip in ketjapsaus
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Gule Ridiak - gestoofd rundvlees met bonen
- Anak Domba Taoco - gebakken en gestoofd lamsvlees
- Tenggiri Masak Taoco - gebakken makreel met taotjo/tauco
- Ikan Cuka Asin
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...