Mentimun Asam Pedas
pittige komkommersalade met cashew noten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kleine komkommers (200 gr)
2 rode lomboks
3 cm jahe
1 wortel
50 gr cashew noten, gebakken
3 eetl palmsuiker
1 1/2 eetl azijn
1/8 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de komkommers schoon maar schil deze niet. Snijd de komkommer in plakken van 5 cm, ontpit het en snijd de plakken in partjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Rasp de jahe. Snijd de wortel in dunne plakjes.
Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en laat het tenminste 4 uur intrekken.
Zoeken
Laatst gelezen
- Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen
- Udang Dayak - garnalen op Dayakse wijze
- Kerapu Rica-Rica - gegrilde rode tandbaars in rode saus uit Manado
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Sate Maranggi - rundvlees sate met sambal oncom
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Ayam Goreng Bumbu Kari - gebakken kip met kerrie
- Telor Masak Bali - Balinese eieren
- Rendang - rendang van rundvlees
- Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...