zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sapi Lada Hitam - gebakken rundvlees in zwarte peper saus
- Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus
- Babi Ketjap 5
- Orek Tempe - gebakken pittige tempe
- Chinese Zes kruiden Varkensvlees Soep
- Tahoe Pong - tahoe met eieren en ketjapsaus
- Oseng Kacang Panjang Telur Asin - pittige roerbak van kousenband met ei
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Bakwan Cumi Bumbu Kunyit - Gefrituurde inktvis ringen
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
Sayur riport


Sayur riport
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1000 ml water
1 salam blad
1/2 witte kool
250 gr kouseband
peper naar smaak
1/2 theel nootmuskaat
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
1 theel trassi
2 theel ketumbar
2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de kip in het water met het zout en de salam gaar. Snijd vervolgen het vlees van de kip in sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes en de kool grof. Voeg de groenten aan de bouillon toe en kook deze gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de peper en de nootmuskaat en bak deze nog voor 2 minuten. Dan de groenten toevoegen en 450 ml bouillon en laat dit nog zachtjes 5 minuten sudderen.
ingrediënten:
1 kip
1000 ml water
1 salam blad
1/2 witte kool
250 gr kouseband
peper naar smaak
1/2 theel nootmuskaat
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
1 theel trassi
2 theel ketumbar
2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de kip in het water met het zout en de salam gaar. Snijd vervolgen het vlees van de kip in sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes en de kool grof. Voeg de groenten aan de bouillon toe en kook deze gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de peper en de nootmuskaat en bak deze nog voor 2 minuten. Dan de groenten toevoegen en 450 ml bouillon en laat dit nog zachtjes 5 minuten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.