Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sayur Rebung Tahu - gestoofde gekruide bamboe met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Rebung Tahu
gestoofde gekruide bamboe met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bamboescheuten, gekookt
200 gr garnalen, geschild
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
750 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bamboescheuten julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de lengkuas en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de bamboescheuten en het water toevoegen en kook het op laag vuur verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 152 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925883