zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
- Pa Jun - omelet met bosuitjes
- Be Siap Mepanggang Sambal Mbe - kip in sambalsaus
- Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
Ayam Panggang Saus Kei - gekruide geroosterde kip met saus


Ayam Panggang Saus Kei
gekruide geroosterde kip met saus
gekruide geroosterde kip met saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1500 gr kip
6 teentjes knoflook, gekneusd
4 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
3 salam blad
1 pandan blad
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
3 kemirinoten
1 eetl. ketumbar
6 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)
bahan saus:
ingrediënten saus:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
9 rawits
3 eetl. olie
5 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook. de laos, de gember, de salam, het pandanblad en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak het geheel nog 3 minuten. Dan de kip toevoegen met het zout en het geheel nog (afgesloten) 25 minuten zachtjes stoven.
Voor de saus de sjalotten fijn snijden en de knoflook kneuzen. Wrijf de lomboks en de rawits fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie bak hierin de knoflook zachtjes voor 1 minuut. Voeg dan de sjalotten toe en bak deze zachtjes mee voor 3 minuten. Dan de lombok/rawit pasta en het zout toevoegen en dit 2 minuten mee bakken. Dan de kip met het vocht toevoegen en samen met de ketjap het geheel nog 5 minuten laten stoven.
Ingrediënten:
1500 gr kip
6 teentjes knoflook, gekneusd
4 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
3 salam blad
1 pandan blad
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
3 kemirinoten
1 eetl. ketumbar
6 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)
bahan saus:
ingrediënten saus:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
9 rawits
3 eetl. olie
5 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook. de laos, de gember, de salam, het pandanblad en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak het geheel nog 3 minuten. Dan de kip toevoegen met het zout en het geheel nog (afgesloten) 25 minuten zachtjes stoven.
Voor de saus de sjalotten fijn snijden en de knoflook kneuzen. Wrijf de lomboks en de rawits fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie bak hierin de knoflook zachtjes voor 1 minuut. Voeg dan de sjalotten toe en bak deze zachtjes mee voor 3 minuten. Dan de lombok/rawit pasta en het zout toevoegen en dit 2 minuten mee bakken. Dan de kip met het vocht toevoegen en samen met de ketjap het geheel nog 5 minuten laten stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.