Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Panggang Saus Kei - gekruide geroosterde kip met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panggang Saus Kei
gekruide geroosterde kip met saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1500 gr kip
6 teentjes knoflook, gekneusd
4 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
3 salam blad
1 pandan blad
zout naar smaak

Haluskan:
Boemboe:
3 kemirinoten
1 eetl. ketumbar
6 sjalotten
4 cm kunyit (kurkuma)

bahan saus:
ingrediënten saus:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
9 rawits
3 eetl. olie
5 eetl. ketjap manis
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook. de laos, de gember, de salam, het pandanblad en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak het geheel nog 3 minuten. Dan de kip toevoegen met het zout en het geheel nog (afgesloten) 25 minuten zachtjes stoven.
Voor de saus de sjalotten fijn snijden en de knoflook kneuzen. Wrijf de lomboks en de rawits fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie bak hierin de knoflook zachtjes voor 1 minuut. Voeg dan de sjalotten toe en bak deze zachtjes mee voor 3 minuten. Dan de lombok/rawit pasta en het zout toevoegen en dit 2 minuten mee bakken. Dan de kip met het vocht toevoegen en samen met de ketjap het geheel nog 5 minuten laten stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 244 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911764