gebakken kip met paddenstoelensaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1/2 kip (500 gr)
5 sjalotjes
3 eetl kecap manis
2 eetl saus tomat
1 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1 eetl boter
Saus Jamur:
ingrediënten saus:
3 plakjes spek/bacon
200 gr champignons
200 ml kippenbouillon
2 eetl maizena + 50 ml water
3 eetl room
1 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de bacon in dunne reepjes en de campignons in dunne plakjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes bruin. Voeg dan de kip, de kecap, de saus tomat, de peper, de nootmuskaat en het zout toe en bak al roerend totdat de kip van kleur verandert. Schep dat de kip in een ovenschaal en bak het voor 15-20 minuten in de oven op 180gr bruin en gaar. Schep dan de saus over de kip en serveer.
Saus Jamur:
Verhit in een pan de boter en bak het spek en de campignons bruin. Voeg dan de bouillon, de opgeloste maizena en de room toe en breng het al roerend aan de kook.