logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Panggang Saus Jamur
gebakken kip met paddenstoelensaus

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1/2 kip (500 gr)
5 sjalotjes
3 eetl kecap manis
2 eetl saus tomat
1 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1 eetl boter

Saus Jamur:
ingrediënten saus:
3 plakjes spek/bacon
200 gr champignons
200 ml kippenbouillon
2 eetl maizena + 50 ml water
3 eetl room
1 eetl boter

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de bacon in dunne reepjes en de campignons in dunne plakjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes bruin. Voeg dan de kip, de kecap, de saus tomat, de peper, de nootmuskaat en het zout toe en bak al roerend totdat de kip van kleur verandert. Schep dat de kip in een ovenschaal en bak het voor 15-20 minuten in de oven op 180gr bruin en gaar. Schep dan de saus over de kip en serveer.

Saus Jamur:
Verhit in een pan de boter en bak het spek en de campignons bruin. Voeg dan de bouillon, de opgeloste maizena en de room toe en breng het al roerend aan de kook.

Add comment

Submit

who is online

We have 113 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140073