Kkakdugi 깍두기
kimchi van radijsjes/daikon
Ingrediënten:
4 daikon / rammenas, elk 800 gr
18 lenteuitjes
18 stengels waterkers
175 gr gochugaru
4 eetl gezouten garnalen
1 bol knoflook
8 cm jahe
4 eetl zeezout
1 eetl suiker
1 5 liter glazen fles
Bereiding:
Schil de daikon en snijd deze in blokjes van 2 cm. Voeg 1 eetl zeezout en de suiker toe en marineer het voor tenminste 1 uur. Snijd de lenteui en de waterkers in stukjes van 3 cm. Stamp de garnalen fijn. Snijd de garnalen en de jahe fijn.
Meng de gochugaru door de daikon. Meng de knoflook, de jahe, de garnalen en het zeezout door de daikon. Meng de lenteui en de waerkers erdoor en schep alles in de fles.
Druk alles goed aan en sluit de fles. Laat de fles voor tenminste 4 dagen op kamertemperatuur staan voordat het gebruikt wordt.