eieren in een pittige kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
1 sjalot
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 eetl taosi
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
1/2 eetl kecap asin
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de taosi toe en bak deze zacht. Vervolgens de eieren, de oestersaus, de saus tomat, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed.
Dan het water toevoegen en breng al roerend aan de kook. Schep dan de lente-ui erdoor en serveer.