Telur Tersembunyi
Verborgen ei
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
7 eieren
350 gr gehakt
2 sneedjes brood
1/2 theel nootmuskaat
1 theel peper
1/2 theel zout
paneermeel
water
olie
bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
1 ui
2 teentjes knoflook
3 eetl tomatensaus
1 eetl kecap manis
1 eetl olie
200 ml kippenbouillon
zout en peper naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Kook 5 eieren hard in het water en laat deze afkoelen. Pel de eieren en kerf deze in. Weef het brood in water en pers het daarna uit. Splits de overige 2 eieren Meng het gehakt met het brood, de nootmuskaat, de peper, het zout en het eigeel. Verdeel het mengsel in 5 porties. Wikkel
het mengsel om elk ei, rol het daarna door het eiwit en de parneelmeel. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren goudbruin en serveer
deze met de saus.
Cara membuat saus:
Bereiding saus:
Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de tomatensaus, de kecap, het
zout en de peper toe gevolgd door de bouillon en laat dit zachtjes koken totdat de saus is ingedikt.