Sambal Kencur
een lekkere sambal bij tempe en tahu gerechten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
7 rode lomboks
7 rode rawits
5 kemiri noten
3 eetl olie
4 sjalotten
7 cm kencur
2 theel asem + 3 eetl water
1 theel zout
2 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trasi bakar
4 jeruk purut blaadjes.
Cara membuat:
bereidind:
Rooster de kemiries droog in een koekenpan. Wrijf of maal de lomboks, de rawits en de kemiries fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten zeer fijn en rasp de kencur. Meng de asem met het water en verwijder de nerf van je jeruk purut blaadjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de lomboks, rawits, kemiries, de sjalotten en de kencur voor 3 minuten. Voeg dan het asemwater, het zout, de palmsuiker, de trasi en de jeruk purut blaadjes toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Taoco - varkensvlees met taoco
- Ikan Paku - droog gebakken vis in een kruidige en pittige saus
- Pepes Udang Lokio - pittige garnalen met bieslook
- Terong Balado Cabai Hijau - gebakken aubergine met groene peper
- Manuk dang - gevulde kip
- Nasi Goreng Mawut - gebakken rijst en mie met groenten
- Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus
- Lawa Gamai - tijgergarnalen met zeewier
- Asem Kemamah Atjeh - sambal stokvis
- Ayam Goreng Sasando - gebakken kip met pittige saus uit Timor
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...