zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Tumis Kecipir Kacang Panjang - gestoofde gekruide boontjes
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Iga Sapi Goyang Lidah - gekruide geroosterde spareribs
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
Sambal Kencur - een lekkere sambal bij tempe en tahu gerechten


Sambal Kencur
een lekkere sambal bij tempe en tahu gerechten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
7 rode lomboks
7 rode rawits
5 kemiri noten
3 eetl olie
4 sjalotten
7 cm kencur
2 theel asem + 3 eetl water
1 theel zout
2 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trasi bakar
4 jeruk purut blaadjes.
Cara membuat:
bereidind:
Rooster de kemiries droog in een koekenpan. Wrijf of maal de lomboks, de rawits en de kemiries fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten zeer fijn en rasp de kencur. Meng de asem met het water en verwijder de nerf van je jeruk purut blaadjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de lomboks, rawits, kemiries, de sjalotten en de kencur voor 3 minuten. Voeg dan het asemwater, het zout, de palmsuiker, de trasi en de jeruk purut blaadjes toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het is ingedikt.
een lekkere sambal bij tempe en tahu gerechten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
7 rode lomboks
7 rode rawits
5 kemiri noten
3 eetl olie
4 sjalotten
7 cm kencur
2 theel asem + 3 eetl water
1 theel zout
2 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trasi bakar
4 jeruk purut blaadjes.
Cara membuat:
bereidind:
Rooster de kemiries droog in een koekenpan. Wrijf of maal de lomboks, de rawits en de kemiries fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten zeer fijn en rasp de kencur. Meng de asem met het water en verwijder de nerf van je jeruk purut blaadjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de lomboks, rawits, kemiries, de sjalotten en de kencur voor 3 minuten. Voeg dan het asemwater, het zout, de palmsuiker, de trasi en de jeruk purut blaadjes toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.