banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sambal Kencur - een lekkere sambal bij tempe en tahu gerechten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Kencur
een lekkere sambal bij tempe en tahu gerechten

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
7 rode lomboks
7 rode rawits
5 kemiri noten
3 eetl olie
4 sjalotten
7 cm kencur
2 theel asem + 3 eetl water
1 theel zout
2 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trasi bakar
4 jeruk purut blaadjes.

Cara membuat:
bereidind:
Rooster de kemiries droog in een koekenpan. Wrijf of maal de lomboks, de rawits en de kemiries fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten zeer fijn en rasp de kencur. Meng de asem met het water en verwijder de nerf van je jeruk purut blaadjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de lomboks, rawits, kemiries, de sjalotten en de kencur voor 3 minuten. Voeg dan het asemwater, het zout, de palmsuiker, de trasi en de jeruk purut blaadjes toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814398