Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sambal Kencur - een lekkere sambal bij tempe en tahu gerechten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Kencur
een lekkere sambal bij tempe en tahu gerechten

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
7 rode lomboks
7 rode rawits
5 kemiri noten
3 eetl olie
4 sjalotten
7 cm kencur
2 theel asem + 3 eetl water
1 theel zout
2 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trasi bakar
4 jeruk purut blaadjes.

Cara membuat:
bereidind:
Rooster de kemiries droog in een koekenpan. Wrijf of maal de lomboks, de rawits en de kemiries fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten zeer fijn en rasp de kencur. Meng de asem met het water en verwijder de nerf van je jeruk purut blaadjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de lomboks, rawits, kemiries, de sjalotten en de kencur voor 3 minuten. Voeg dan het asemwater, het zout, de palmsuiker, de trasi en de jeruk purut blaadjes toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42427040