Sambal Kentang
sambal van aardappel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr aardappel
4 lentenuitjes
3 rode lomboks
1/2 theel zout
1 eetl limoensap
2 eetl santen asli
1 eetl korianderblaadjes, gehakt
water
Cara membuat:
bereiding:
Kook de aardappelen gaar in het water en pureer deze daarna grof. Snijd de lenteuitjes en de lomboks fijn. Meng alle ingrediënten goed doorelkaar en strooi de koriander erop.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal Petis
- Lap Mu - Gehakt met pepers
- Masak Habang - Gestoofd gekruide runderlapjes
- Sambal Lado Balimbiang - Sambal met zure stervruchten
- Kembang Kol Goreng - gefrituurde bloemkoolroosjes
- Daging bumbu Bali 1 - kruidig, gestoofd rundvlees
- Kare tahu
- Udang Masak Taoco - gekruide (tijger)garnalen met taoco
- Qīng Jiāo Niú Ròu - 青椒牛肉 - roerbak van rundvlees met paprika
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...