Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal kentang - sambal van aardappelen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal kentang
sambal van aardappelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 aardappelen
2 eetl olie
2 teentje knoflook
2 sjalotten
1 theel gerapste gula jawa
1 theel asem
zout naar smaak
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de aardappelen met een grove rasp. Spoel de aardappelen eerst met koud water en laat deze daarna uitlekken. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur de gerapste aardappelen snel goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de knoflook, de asem en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten totdat het vocht vrijwel is verdampt. Meng het mengsel vervolgens met de aardappelen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 236 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109974