logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal kentang
sambal van aardappelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 aardappelen
2 eetl olie
2 teentje knoflook
2 sjalotten
1 theel gerapste gula jawa
1 theel asem
zout naar smaak
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de aardappelen met een grove rasp. Spoel de aardappelen eerst met koud water en laat deze daarna uitlekken. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur de gerapste aardappelen snel goudbruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de knoflook, de asem en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten totdat het vocht vrijwel is verdampt. Meng het mengsel vervolgens met de aardappelen.

Add comment

Submit

who is online

We have 104 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391970