banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sambal Kerang Petai -  sambal van venusschelpen met peteh
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Kerang Petai 
sambal van venusschelpen met peteh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr venusschelpen/mosselen, zonder schaal
1 rode lombok
1 eetl citroensap
1 jeruk purut blaadje
3 eetl olie
75 ml water
25 peteh bonen
 
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
6 sjalotjes
5 rode rawits
1 cm jahe
1 theel zout
1 theel trssi
3 kemiri noten
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Meng het citroensap met de mosselen en laat dit 30 minuten intrekken. Halveer de petehbonen en snijd de lombok in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut en de lombok voor 4 minuten. Voeg dan de peteh toe en bak deze zacht. Vervolgens de mosselen toevoegen en meng goed, gevolgd door het water. Kook het geheel zachtjes totdat alles gaar is en het vocht is verdampt.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39804287