Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Sambal Kerang Petai -  sambal van venusschelpen met peteh
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Sambal Kerang Petai 
sambal van venusschelpen met peteh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr venusschelpen/mosselen, zonder schaal
1 rode lombok
1 eetl citroensap
1 jeruk purut blaadje
3 eetl olie
75 ml water
25 peteh bonen
 
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
6 sjalotjes
5 rode rawits
1 cm jahe
1 theel zout
1 theel trssi
3 kemiri noten
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Meng het citroensap met de mosselen en laat dit 30 minuten intrekken. Halveer de petehbonen en snijd de lombok in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut en de lombok voor 4 minuten. Voeg dan de peteh toe en bak deze zacht. Vervolgens de mosselen toevoegen en meng goed, gevolgd door het water. Kook het geheel zachtjes totdat alles gaar is en het vocht is verdampt.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 432 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915621