Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Kerang Petai -  sambal van venusschelpen met peteh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Kerang Petai 
sambal van venusschelpen met peteh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr venusschelpen/mosselen, zonder schaal
1 rode lombok
1 eetl citroensap
1 jeruk purut blaadje
3 eetl olie
75 ml water
25 peteh bonen
 
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
6 sjalotjes
5 rode rawits
1 cm jahe
1 theel zout
1 theel trssi
3 kemiri noten
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Meng het citroensap met de mosselen en laat dit 30 minuten intrekken. Halveer de petehbonen en snijd de lombok in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut en de lombok voor 4 minuten. Voeg dan de peteh toe en bak deze zacht. Vervolgens de mosselen toevoegen en meng goed, gevolgd door het water. Kook het geheel zachtjes totdat alles gaar is en het vocht is verdampt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 285 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067059