Cobek Ikan Nila
Gegrilde tilapia met rode kokosmelk saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr tilapia
1 theel asem
1 eetl water
175 ml santen
3 eetl olie
Haluskan:
Bumbu:
5 rode lomboks
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
6 kemiries
2 cm kencur
1 cm jahe
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de sjalotjes, de kencur, de jahe en de kemiries. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Rooster de vis zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 20 minuten gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de santen en het asemwater toe en laat dit zachtjes indikken.
Giet de saus over de vis en serveer.