Telur Sambal Petis
eieren in een pittige saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
6 eieren, hardgekookt
1 salam blad
1 cm laos, gerapst
4 rode lomboks
2 eetl petis
1 theel zout
1/2 theel kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
5 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne schuin gesneden ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de eieren, de lomboks, de petis, de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan langzaam het water al roerend toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Kuning - gele rijst
- Kohu-kohu - sardientjes met groenten
- Telor bumbu bali
- Tjarantjam - groenten in saus
- Tahu Telor Dan Tauge - omelet met tahu en tauge
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Nasi Sela - rijst met aardappelen
- Ayam bakar kupang - gegrilde kip in geurige kokosmelk saus
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Taoto - Javaans runvlees in gele bonen saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...