eieren in een pittige saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
6 eieren, hardgekookt
1 salam blad
1 cm laos, gerapst
4 rode lomboks
2 eetl petis
1 theel zout
1/2 theel kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
5 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne schuin gesneden ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de eieren, de lomboks, de petis, de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan langzaam het water al roerend toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.