banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Pecak Gurame - karper in romige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Pecak Gurame
karper in romige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 karper
1 eetl citroensap
1 theel zout
2 eetl olie
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl room

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 rode rawits
5 rode uien
5 teentjes knoflook
4 kemiri
1 cm jahe
2 cm kunyit
1 cm kencur
1 cm laos
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
2 limoenen, partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van de vis en marineer het met het citroensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en schep deze uit de pan. Voeg de bumbu toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de santen en de room toevoegen en dit zachtjes laten inkoken tot een wat dikke saus. Schep de saus over de vis en strooi de bawang goreng erover en garneer het met partjes limoen.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38713545