Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Pecak Gurame - karper in romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Pecak Gurame
karper in romige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 karper
1 eetl citroensap
1 theel zout
2 eetl olie
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl room

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 rode rawits
5 rode uien
5 teentjes knoflook
4 kemiri
1 cm jahe
2 cm kunyit
1 cm kencur
1 cm laos
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
2 limoenen, partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van de vis en marineer het met het citroensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en schep deze uit de pan. Voeg de bumbu toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de santen en de room toevoegen en dit zachtjes laten inkoken tot een wat dikke saus. Schep de saus over de vis en strooi de bawang goreng erover en garneer het met partjes limoen.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 246 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109974