Pecak Gurame
karper in romige saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 karper
1 eetl citroensap
1 theel zout
2 eetl olie
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl room
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 rode rawits
5 rode uien
5 teentjes knoflook
4 kemiri
1 cm jahe
2 cm kunyit
1 cm kencur
1 cm laos
1 theel palmsuiker
1 theel zout
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
2 limoenen, partjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van de vis en marineer het met het citroensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en schep deze uit de pan. Voeg de bumbu toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de santen en de room toevoegen en dit zachtjes laten inkoken tot een wat dikke saus. Schep de saus over de vis en strooi de bawang goreng erover en garneer het met partjes limoen.
Laatst gelezen
- Sayur pakis
- Gangan - vissoep met cassave uit Belitung
- Masak katjang - gestoofde bonen
- Batjan - aardappelstoofpotje met varkensvlees
- Nasi goreng telor asin - gebakken rijst met gezouten ei en groenten
- Sambal Budak
- Abon Ikan Asin - gebakken gezouten vis
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Oncom Leunca Cabai Iris - gebakken kruidige oncom met leunca
- Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend
Recente reacties

2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
3 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....

1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Pecak Gurame - karper in romige saus


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.