Gekruide vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan teri
5 sjalotten
3 zure stervruchten (belimbing wuluh)
2 eetl. gebruikte bakolie
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan;
boemboe:
2 rode lomboks
16 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
5 asam sundai
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes en de stervruchten in stukjes, Verwijder de koppen van de vis. Meng de vis met de boemboe, de sjalotten, het zout, de olie en de stervruchten en verdeel dit in porties. Verpak de porties in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Roosrer vervolgens de pakketjes in 12 minuten boven een houtskoolvuurtje gaar.
ingrediënten:
500 gr ikan teri
5 sjalotten
3 zure stervruchten (belimbing wuluh)
2 eetl. gebruikte bakolie
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan;
boemboe:
2 rode lomboks
16 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
5 asam sundai
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes en de stervruchten in stukjes, Verwijder de koppen van de vis. Meng de vis met de boemboe, de sjalotten, het zout, de olie en de stervruchten en verdeel dit in porties. Verpak de porties in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Roosrer vervolgens de pakketjes in 12 minuten boven een houtskoolvuurtje gaar.