Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
1 Comment
Rawon Daging

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Rawon Daging

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. magere runderlappen,
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
2 eetl. olie
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. ketjap manis,
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook,
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. ketumbar,
2 cm laos,
1/2 theel. trassi,

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Verhit het water met het vlees, het zout en de sereh en stoof dit voor 1 uur. Dan de gefruite boemboe en de ketjap toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    marjolein852 · 8 years ago
    Ik kan een aantal kruiden niet online kopen (sereh, laos, kunyit) kan ik deze vervangen door gedroogde kruiden? En zo ja, hoe is dan de verdeling). Zoou dit ook met andere gerechten kunnen?

    Bedankt voor het antwoorden. Gr. Marjo

    ---------------------------------------
    dat kan, reken ongeveer 1 cm vers is 1/2 theelepel maar let wel op de smaak

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252666