banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon 1 Comment
Rawon Daging

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Rawon Daging

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. magere runderlappen,
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
2 eetl. olie
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. ketjap manis,
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook,
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. ketumbar,
2 cm laos,
1/2 theel. trassi,

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Verhit het water met het vlees, het zout en de sereh en stoof dit voor 1 uur. Dan de gefruite boemboe en de ketjap toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    marjolein852 · 6 years ago
    Ik kan een aantal kruiden niet online kopen (sereh, laos, kunyit) kan ik deze vervangen door gedroogde kruiden? En zo ja, hoe is dan de verdeling). Zoou dit ook met andere gerechten kunnen?

    Bedankt voor het antwoorden. Gr. Marjo

    ---------------------------------------
    dat kan, reken ongeveer 1 cm vers is 1/2 theelepel maar let wel op de smaak

who is online

We hebben 44 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39555777