Recente Reacties

Rawon Daging

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. magere runderlappen,
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
2 eetl. olie
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. ketjap manis,
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook,
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. ketumbar,
2 cm laos,
1/2 theel. trassi,

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Verhit het water met het vlees, het zout en de sereh en stoof dit voor 1 uur. Dan de gefruite boemboe en de ketjap toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.

Reacties

0
marjolein852
Yesterday
Ik kan een aantal kruiden niet online kopen (sereh, laos, kunyit) kan ik deze vervangen door gedroogde kruiden? En zo ja, hoe is dan de verdeling). Zoou dit ook met andere gerechten kunnen?

Bedankt voor het antwoorden. Gr. Marjo

---------------------------------------
dat kan, reken ongeveer 1 cm vers is 1/2 theelepel maar let wel op de smaak
LikeLike Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer | Melden aan beheerder

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 183 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583311