Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Rawon Blora - zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rawon Blora
zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (borstlap)
2 salam blaadjes
2 cm jahe
2 cm laos
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
50 gr melinjo blad
1 theel asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 keluak/kluwek
4 teentjes knoflook
7 sjalotjes
4 kemiri noten
2 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het Vlees in stukjes van 2x3cm en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jahe en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de santen cair beetje bij beetje toevoegen samen met het zout en de palmsuiker en kook totdat het vlees vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de melinjo blaadjes en het asamwater toevoegen en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 515 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436859