zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Kuluban / Koeloeban - gekruide groenten
- Bayam Kuah Kaldu - in kippenbouillon gestoofde spinazie
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Ayam Kare Jawa - kruidig gestoofde kip
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Chinese vijf kruiden pinda's
- Udang nanas - steurgarnalen met ananas
Rawon Blora - zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)


Rawon Blora
zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (borstlap)
2 salam blaadjes
2 cm jahe
2 cm laos
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
50 gr melinjo blad
1 theel asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 keluak/kluwek
4 teentjes knoflook
7 sjalotjes
4 kemiri noten
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het Vlees in stukjes van 2x3cm en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jahe en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de santen cair beetje bij beetje toevoegen samen met het zout en de palmsuiker en kook totdat het vlees vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de melinjo blaadjes en het asamwater toevoegen en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (borstlap)
2 salam blaadjes
2 cm jahe
2 cm laos
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
50 gr melinjo blad
1 theel asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 keluak/kluwek
4 teentjes knoflook
7 sjalotjes
4 kemiri noten
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het Vlees in stukjes van 2x3cm en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jahe en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de santen cair beetje bij beetje toevoegen samen met het zout en de palmsuiker en kook totdat het vlees vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de melinjo blaadjes en het asamwater toevoegen en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.