Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Soto Pekanbaru
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 

Soto Pekanbaru


Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr schenkel, gekookt
2 salam blad
2 serehstengels
2 stengels bleekselderij
4 kruidnagels
1500 ml runderbouillon (zie recept)
5 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1 eetl suiker
1000 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit, geroosterd
3 kemiri, geroosterd
3 cm jahe

Taburan:
garnering:
200 gr eiermie, gekookt
100 gr tauge
2 tomaten, in plakjes
3 eetl bawang goreng
2 citroenen, in schijfjes
6 stuk perkedel (zie recept)
150 gr krupuk
2 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees van de schenkel in stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam, de sereh, de bleekselderij en de kruidnagels voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Vervolgens het vlees, de peper, het zout, de nootmuskaat en de suiker toevoegen en roer het geheel totdat alles in opgelost. Roer vervolgens de kokosmelk erdoor en laat het geheel zachtjes koken totdat alles gaar is.
Verdeel de mie, de tauge, de tomaten en de perkedel over de kommen en schep de soep erover. Besprenkel het met de bawang goreng en de kecap en serveer het met de krupuk en de schijfjes citroen.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 201 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812343