Soto Pekanbaru
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr schenkel, gekookt
2 salam blad
2 serehstengels
2 stengels bleekselderij
4 kruidnagels
1500 ml runderbouillon (zie recept)
5 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1 eetl suiker
1000 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit, geroosterd
3 kemiri, geroosterd
3 cm jahe
Taburan:
garnering:
200 gr eiermie, gekookt
100 gr tauge
2 tomaten, in plakjes
3 eetl bawang goreng
2 citroenen, in schijfjes
6 stuk perkedel (zie recept)
150 gr krupuk
2 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees van de schenkel in stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam, de sereh, de bleekselderij en de kruidnagels voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Vervolgens het vlees, de peper, het zout, de nootmuskaat en de suiker toevoegen en roer het geheel totdat alles in opgelost. Roer vervolgens de kokosmelk erdoor en laat het geheel zachtjes koken totdat alles gaar is.
Verdeel de mie, de tauge, de tomaten en de perkedel over de kommen en schep de soep erover. Besprenkel het met de bawang goreng en de kecap en serveer het met de krupuk en de schijfjes citroen.