banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Soto Pekanbaru


Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr schenkel, gekookt
2 salam blad
2 serehstengels
2 stengels bleekselderij
4 kruidnagels
1500 ml runderbouillon (zie recept)
5 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1 eetl suiker
1000 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit, geroosterd
3 kemiri, geroosterd
3 cm jahe

Taburan:
garnering:
200 gr eiermie, gekookt
100 gr tauge
2 tomaten, in plakjes
3 eetl bawang goreng
2 citroenen, in schijfjes
6 stuk perkedel (zie recept)
150 gr krupuk
2 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees van de schenkel in stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam, de sereh, de bleekselderij en de kruidnagels voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Vervolgens het vlees, de peper, het zout, de nootmuskaat en de suiker toevoegen en roer het geheel totdat alles in opgelost. Roer vervolgens de kokosmelk erdoor en laat het geheel zachtjes koken totdat alles gaar is.
Verdeel de mie, de tauge, de tomaten en de perkedel over de kommen en schep de soep erover. Besprenkel het met de bawang goreng en de kecap en serveer het met de krupuk en de schijfjes citroen.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252471