Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Soto Pekanbaru

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Soto Pekanbaru


Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr schenkel, gekookt
2 salam blad
2 serehstengels
2 stengels bleekselderij
4 kruidnagels
1500 ml runderbouillon (zie recept)
5 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1 eetl suiker
1000 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit, geroosterd
3 kemiri, geroosterd
3 cm jahe

Taburan:
garnering:
200 gr eiermie, gekookt
100 gr tauge
2 tomaten, in plakjes
3 eetl bawang goreng
2 citroenen, in schijfjes
6 stuk perkedel (zie recept)
150 gr krupuk
2 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees van de schenkel in stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam, de sereh, de bleekselderij en de kruidnagels voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Vervolgens het vlees, de peper, het zout, de nootmuskaat en de suiker toevoegen en roer het geheel totdat alles in opgelost. Roer vervolgens de kokosmelk erdoor en laat het geheel zachtjes koken totdat alles gaar is.
Verdeel de mie, de tauge, de tomaten en de perkedel over de kommen en schep de soep erover. Besprenkel het met de bawang goreng en de kecap en serveer het met de krupuk en de schijfjes citroen.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930509