1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Masak Habang
kip gebakken in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
1 limoen (sap)
2 salam blad
2 cm kaneel stokje
2 kruidnagels
240 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm jahe
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
15 gedroogde rode lomboks
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
1/2 theel trasi
1 theel asem

Cara membuat:
bereiding:
Week de lomboks in water of kook deze zachtjes voor 20 minuten. Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de kruidnagels en de kaneel toe. Vervolgens de kip toevoegen en bak dit voor 5 minuten. Dan het water toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat al het vocht is verdampt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35652444