logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Masak di Belanga
pittige kip uit een pot van aardenwerk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip 
1 theel zout
2 eerl limoensap
3 eetl olie
1/2 kunyit blad
1 pandan blad
4 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels
4 groene lomboks
2 lente uitjes
3 salamblad
water

Haluskan:
boemboe:
7 rode rawits
2 rode lomboks
5 cm kunyit
5 cm jahe
7 sjalotten
4 theentjes knoflook
2 tomaten
1 theel zout

Cara membuat:
preparation/method;
Snijd de kip in stukjes, het kunyit blad, hert pandan blad en de jeruk purut blaadjes zeer fijn. Snijd de groene lomboks grof en de lente ui in 2 cm lange stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit in een aardenwerken pot de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip, het kunyit blad, het pandan blad, de jeruk purut en de sereh toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan water toe zodat de kip net onder staat. Laat het zachtjes sudderen totdat het halfgaar is geworden. Voeg de groene lomboks, de lente ui en de salam toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 50 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160943