Oi sobagi 오이소박이
met kimchi gevulde komkommer
Ingrediënten:
10 mini komkommers (13,5 cm lang)
1400 ml water
125 gr zeezout
Vulling:
100 gr Chinese bieslook
100 gr daikon
5 eetl gochugaru
2 eetl Saeu-jeot 새우젓
1 eetl vissaus
1 eetl knoflook, gehakt
2 cm jahe, geraspt
2 theel palmsuiker
4 eetl water
Bereiding:
Speol de komkommer af en snijd de uiteinden af. Snijd dan de komkommer doormidden (in de breedte).
Verhit in een pan het water het zout en breng aan de kook. Zet het vuur uit en voeg dan de komkommers toe en laat dit 2 uur staan.
snijd de bieslook in stukjes en snijd de daikon julienne. Meng dan de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
Giet de komkommers af en snijd deze in (in vieren) maar niet door. Vul de komkommers met telkens 2 theel van de vulling voor elke kant.
Leg alle gevulde komkommers in een bak en sluit deze af. Laat het 1 dag op kamertemperatuur fermenteren voor gebruik. Lekkerder indien daarna eerst voor 2 dagen bewaard in de koelkast.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terong Balado Ebi - pittig gebakken aubergine met ebi
- Tumis Kangkung Bumbu Kemiri - pittige roerbak van kangkung met kemiri
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Sambal Goreng Ati Ayam - kippelevertjes met petehbonen
- Krengsengan Tulang Iga Sapi - spareribs in pittige saus
- Sambal Pelam - Sambal van mango
- rundvlees met bamboescheuten
- Omelet Bayam Kentang - omelet met spinazie en aardappel
- Juhut Na Ditutung - pittig gekruide sate
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...