logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Oi sobagi 오이소박이
met kimchi gevulde komkommer

Ingrediënten:
10 mini komkommers (13,5 cm lang)
1400 ml water
125 gr zeezout

Vulling:
100 gr Chinese bieslook
100 gr daikon
5 eetl gochugaru
2 eetl Saeu-jeot 새우젓
1 eetl vissaus
1 eetl knoflook, gehakt
2 cm jahe, geraspt
2 theel palmsuiker
4 eetl water

Bereiding:
Speol de komkommer af en snijd de uiteinden af. Snijd dan de komkommer doormidden (in de breedte).
Verhit in een pan het water het zout en breng aan de kook. Zet het vuur uit en voeg dan de komkommers toe en laat dit 2 uur staan.
snijd de bieslook in stukjes en snijd de daikon julienne. Meng dan de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
Giet de komkommers af en snijd deze in (in vieren) maar niet door. Vul de komkommers met telkens 2 theel van de vulling voor elke kant.
Leg alle gevulde komkommers in een bak en sluit deze af. Laat het 1 dag op kamertemperatuur fermenteren voor gebruik. Lekkerder indien daarna eerst voor 2 dagen bewaard in de koelkast.

Add comment

Submit

who is online

We have 155 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180515