Semur Ayam Pedas Manis
zoetige en pittige smoor van kip
Bahan-bahan:
1 kip
3 salam blaadjes
1 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
4 cm laos
5 eetl kecap manis
1000 ml water
3 eetl water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 rode rawits
4 cm jahe
5 kemiri noten
1 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel ketunbar
1/2 theel kaneel
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 12 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de laos, de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. voeg dan de kip toe en bak deze bruin. Voeg dan het water en de kecap toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees
- Ayam Rica-Rica
- Ayam Tempra - Kip met gebakken uien en lomboks
- Telor reboeng - roerei met bamboe
- Ayam Masak Hijau (Banjarmasin) - gestoofde kip in groene saus
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sambal Kecap
- Semur Daging Giling - smoor van gehaktballetjes
- Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花 - pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees
- Kari Ayam Lengkuas - Kip Kerrie met laos
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...