logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Ayam Pedas Manis
zoetige en pittige smoor van kip

Bahan-bahan:
1 kip
3 salam blaadjes
1 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
4 cm laos
5 eetl kecap manis
1000 ml water
3 eetl water

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 rode rawits
4 cm jahe
5 kemiri noten
1 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel ketunbar
1/2 theel kaneel

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 12 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de laos, de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. voeg dan de kip toe en bak deze bruin. Voeg dan het water en de kecap toe en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 126 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420471