Tumis Tahu Petai
gebakken tahu met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu
2 salam blaadjes
1/2 theel trasi
10 peteh bonen
1 tomaat
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
300 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tahu in blokjes en de tomaat fijn. Snijd de peteh in plakjes/halveer deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de trasi voor 3 minuten. Voeg dan de peteh en de tomaat toe en meng alles goed. Vervolgens de tahu, de kecap en het zout toevoegen en alles goed mengen en bak voor 2 minuten. Giet het water erbij en kook het geheel zachtjes gaar.