banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Aardappelcurry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Aardappelcurry
Benodigdheden:
400 gr vastkokende aardappelen
1 courgette
2 sjalotten
2 eetl olie
1 eetl grove mosterd
1 eetl kerriepoeder
2 theel currypoeder
2 rawits
1 theel gula jawa
1 limoen (sap)
100 ml kippenbouillon (zie recept)

garnering:
2 takjes koriander

Bereiding:
Snijd de aardappel in blokjes en kook ze in een pan met water in 15 minuten beetgaar. Snijd de courgette in kleine blokjes en blancheer deze voor 1 minuut. Snijd de sjalotten en de rawits fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de rawits voor 3 minuten. Vervolgens de aardappel en de courgette toevoegen en nog 5 minuten meebakken. Voeg dan de kerrie, de curry en de moster toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de bouillon, de suiker en het limoensap toevoegen en zachtjes laten stoven. Garneer met fijngesneden koriander.

Raita:
Salade van kleine blokjes komkommer, dunne reepjes tomaat en in ringetjes rode lombok, aangemaakt met zout naar smaak en azijn. Naar eigen smaak te maken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39551644