Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Goreng Udang Kacang Merah - pittig gebakken garnalen met kidneybonen en krieltjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Udang Kacang Merah
pittig gebakken garnalen met kidneybonen en krieltjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen (middelgroot)
200 gr krieltjes
100 gr rode kidneybonen
11 petai/peteh bonen
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
2 theel palmsuiker
400 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 eetl asamwater
water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
2 cm kunyit
1 cm jahe
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en laat de staart zitten. Snijd de krieltjes in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de krieltjes bruin en zet apart. Verhit in een pan het water en kook de bonen gaar. Giet af en zet apart. Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen.
Voeg dan de krieltjes, de bonen en de petai toe en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan het asamwater erdoor en breng aan de kook. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024490