banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Udang Kacang Merah
pittig gebakken garnalen met kidneybonen en krieltjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen (middelgroot)
200 gr krieltjes
100 gr rode kidneybonen
11 petai/peteh bonen
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
2 theel palmsuiker
400 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 eetl asamwater
water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
2 cm kunyit
1 cm jahe
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en laat de staart zitten. Snijd de krieltjes in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de krieltjes bruin en zet apart. Verhit in een pan het water en kook de bonen gaar. Giet af en zet apart. Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen.
Voeg dan de krieltjes, de bonen en de petai toe en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan het asamwater erdoor en breng aan de kook. Serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36365117