banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sambal Goreng Udang Kacang Merah - pittig gebakken garnalen met kidneybonen en krieltjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Udang Kacang Merah
pittig gebakken garnalen met kidneybonen en krieltjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen (middelgroot)
200 gr krieltjes
100 gr rode kidneybonen
11 petai/peteh bonen
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
2 theel palmsuiker
400 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 eetl asamwater
water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
2 cm kunyit
1 cm jahe
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en laat de staart zitten. Snijd de krieltjes in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de krieltjes bruin en zet apart. Verhit in een pan het water en kook de bonen gaar. Giet af en zet apart. Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen.
Voeg dan de krieltjes, de bonen en de petai toe en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan het asamwater erdoor en breng aan de kook. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 111 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40586601