banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 5 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sambal Goreng Udang Jogja - pittig gebakken garnalen uit Jogjakarta
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Udang Jogja
pittig gebakken garnalen uit Jogjakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
300 gr aardappelen
14 peteh bonen
2 salam blaadjes
2 cm laos
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk
1/2 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in 1 cm dikke blokjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart. Maak de garnalen goed schoon maar laat de staartjes zitten. Halveer de peteh bonen en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de aardappelen en de peteh toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het asamwater er door scheppen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 293 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37192067