banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sambal Goreng Udang Jogja - pittig gebakken garnalen uit Jogjakarta
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Udang Jogja
pittig gebakken garnalen uit Jogjakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
300 gr aardappelen
14 peteh bonen
2 salam blaadjes
2 cm laos
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk
1/2 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in 1 cm dikke blokjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart. Maak de garnalen goed schoon maar laat de staartjes zitten. Halveer de peteh bonen en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de aardappelen en de peteh toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het asamwater er door scheppen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580483