Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Goreng Udang Jogja - pittig gebakken garnalen uit Jogjakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Udang Jogja
pittig gebakken garnalen uit Jogjakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
300 gr aardappelen
14 peteh bonen
2 salam blaadjes
2 cm laos
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk
1/2 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in 1 cm dikke blokjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart. Maak de garnalen goed schoon maar laat de staartjes zitten. Halveer de peteh bonen en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de aardappelen en de peteh toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het asamwater er door scheppen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024526