banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Udang Masak Pindang Bening - gebakken garnalen in een frisse saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Udang Masak Pindang Bening
gebakken garnalen in een frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen
1 theel zout
1/2 eetl citroensap
800 ml water
1 salam blad
1 cm laos
2 serai/sereh/citroengras
3 groene tomaten
2 theel zout
1 theel palmsuiker
50 gr asam/tamarinde
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kunyit
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en wrijf deze in met het citroensap en zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak/frituur de garnalen bruin. Zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de laos, de serai, de tomaten, het zout, de palmsuiker en de asam en meng alles goed. Dan de garnalen toevoegen en breng aan de kook.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39553879