zoeken
Recente reacties




Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.


Laatst gelezen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Gangan udang - in kokosmelk gestoofde garnalen
- Nong Kai Tod - gebakken drumsticks
- Cilok - Tapioca balletjes in pindasaus
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Nasi goreng telor asin - gebakken rijst met gezouten ei en groenten
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Udang Pepes Tergoda - Gestoomde gekruide garnalen
Udang Masak Rica-Rica Jerbung - gebakken garnalen in een pittige rode saus


Udang Masak Rica-Rica Jerbung
gebakken garnalen in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen
100 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
1 limoen, sap
1/2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
3 rode rawits
1 cm jahe
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de garnalen met het limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak de garnalen verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.