Udang Masak Rica-Rica Jerbung
gebakken garnalen in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen
100 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
1 limoen, sap
1/2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
3 rode rawits
1 cm jahe
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de garnalen met het limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak de garnalen verder gaar. Serveer.