Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Udang Masak Rica-Rica Jerbung - gebakken garnalen in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Udang Masak Rica-Rica Jerbung
gebakken garnalen in een pittige rode saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen
100 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
1 limoen, sap
1/2 theel zout

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
3 rode rawits
1 cm jahe
1 tomaat

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de garnalen met het limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak de garnalen verder gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248372