rundvlees met een champignonensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (platte bil)
100 gr champignons
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
500 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu iris:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne brede plakjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jahe en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak al roerend totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, het zout, de peper en de plamsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook het vlees vrijwel gaar. Dan de champignons toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.