logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Iris Rempah
smoor van gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (borst)
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 cm kaneel
2 kruidnagels
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
2 cm jahe
1/2 theel jinten
2 kardemom

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de laos, de kaneel en de kruidnagels voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur veradnert.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water langzaam toevoegen en stoof het vlees gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180744