Daging Iris Rempah
smoor van gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (borst)
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 cm kaneel
2 kruidnagels
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
2 cm jahe
1/2 theel jinten
2 kardemom
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de laos, de kaneel en de kruidnagels voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur veradnert.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water langzaam toevoegen en stoof het vlees gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Petai kecap - kipfilet in een saus van kecap en petehbonen
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Acar Biet 3 - atjar
- Szechuan Peper Kip
- Ayam Suwit Pedas - pittig gebakken dunne reepjes kip
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Gulaorou - zoet-zuur varkensvlees met ananas
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...