smoor van gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (borst)
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 cm kaneel
2 kruidnagels
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
2 cm jahe
1/2 theel jinten
2 kardemom
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de laos, de kaneel en de kruidnagels voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur veradnert.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water langzaam toevoegen en stoof het vlees gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.