kruidig gestoofd en geroosterd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (rump)
1000 ml kokosmelk
3 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
1 theel asamwater
2 cm jahe
Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
1 theel trassi
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
1/2 eetl ketumbar
50 gr palmsuiker
2 theel zout
1/2 theel peper
14 theel jinten
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosmelk samen met het vlees, de bumbu, de salam, de jeruk purut, de sereh en de jahe en kook het vlees zachtjes gaar. Voeg danhet asamwater toe en breng het geheel aan de kook.
Schep het vlees uit de saus. Rooster het vlees langzaam bruin boven een houtskoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de saus.