zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt
- Sayur daun ganemo dan bunga papaya - sajoer van vis met papaya en pompoen
- Rendang Minang - rendang van rundvlees
- Sambal Jahe - gember sambal
- Semur Paha Ayam Bakar - geroosterde kip in kruidige saus
- Rendang Daging Sapi Padang - in kokosmelk gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
- Ayam Masak Paprika - gebakken kip met een paprika saus
- Udang Goreng -gebakken tijgergarnalen
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Kip met zwarte peper - 黑椒鸡丁
Frikadel Atjeh - balletjes met saus


Frikadel Atjeh
balletjes met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gehakt
250 gr gerapste kokos
1 limoen (sap)
1 ei
water
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
zout naar smaak
3 cm kunyit (kurkuma)
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel jinten
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
4 eetl water
7 eetl kecap manis
1/2 theel jinten
3 rode rawits
2 theel asem
1 theel ketumbar
5 teentjes knoflook
Cara membuat;
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor het gehakt, de kokos, het limoensap en het ei. Vorm van deze massa kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de balletjes in 10 minuten gaar. Giet de saus over de balletjes.
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de rawits, de jinten, de asem, de ketumbar en de knoflook fijn tot een pasta en meng hierdoor de kecap en het water. Verhit in een pan het mengsel en kook dit tot een saus.
balletjes met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gehakt
250 gr gerapste kokos
1 limoen (sap)
1 ei
water
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
zout naar smaak
3 cm kunyit (kurkuma)
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel jinten
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
4 eetl water
7 eetl kecap manis
1/2 theel jinten
3 rode rawits
2 theel asem
1 theel ketumbar
5 teentjes knoflook
Cara membuat;
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor het gehakt, de kokos, het limoensap en het ei. Vorm van deze massa kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de balletjes in 10 minuten gaar. Giet de saus over de balletjes.
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de rawits, de jinten, de asem, de ketumbar en de knoflook fijn tot een pasta en meng hierdoor de kecap en het water. Verhit in een pan het mengsel en kook dit tot een saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.