Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Frikadel Atjeh - balletjes met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Frikadel Atjeh
balletjes met saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gehakt
250 gr gerapste kokos
1 limoen (sap)
1 ei
water

Haluskan:

boemboe:
1 theel ketumbar
zout naar smaak
3 cm kunyit (kurkuma)
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel jinten
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
4 eetl water
7 eetl kecap manis
1/2 theel jinten
3 rode rawits
2 theel asem
1 theel ketumbar
5 teentjes knoflook

Cara membuat;

bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor het gehakt, de kokos, het limoensap en het ei. Vorm van deze massa kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de balletjes in 10 minuten gaar. Giet de saus over de balletjes.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de rawits, de jinten, de asem, de ketumbar en de knoflook fijn tot een pasta en meng hierdoor de kecap en het water. Verhit in een pan het mengsel en kook dit tot een saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091466