Recente reacties

Shaun 14 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Frikadel Atjeh - balletjes met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Frikadel Atjeh
balletjes met saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gehakt
250 gr gerapste kokos
1 limoen (sap)
1 ei
water

Haluskan:

boemboe:
1 theel ketumbar
zout naar smaak
3 cm kunyit (kurkuma)
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel jinten
 
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
4 eetl water
7 eetl kecap manis
1/2 theel jinten
3 rode rawits
2 theel asem
1 theel ketumbar
5 teentjes knoflook

Cara membuat;

bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor het gehakt, de kokos, het limoensap en het ei. Vorm van deze massa kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de balletjes in 10 minuten gaar. Giet de saus over de balletjes.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de rawits, de jinten, de asem, de ketumbar en de knoflook fijn tot een pasta en meng hierdoor de kecap en het water. Verhit in een pan het mengsel en kook dit tot een saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41239658