zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Kerang Hijau Balado - pittig gestoofde mosselen


Kerang Hijau Balado
pittig gestoofde mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kerang hijau/perna viridis/groene mossel, anders mosselen (gekookt en zonder schelp)
2 rode lomboks
4 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
4 eetl water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
11 rode rawits
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de lengkuas, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan het water, het zout, de palmsuiker en de mosselen toe en meng goed. Bak totdat de saus is ingedikt. Serveer.
pittig gestoofde mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kerang hijau/perna viridis/groene mossel, anders mosselen (gekookt en zonder schelp)
2 rode lomboks
4 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
4 eetl water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
11 rode rawits
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de lengkuas, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan het water, het zout, de palmsuiker en de mosselen toe en meng goed. Bak totdat de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.