Udang Masak Taoco
gekruide (tijger)garnalen met taoco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen (tijger)
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 eetl taoco
1/4 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
100 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam en de laos voor 5 minuten.
Voeg dan de taoco toe en meng goed. Dan de garnalen toevoegen en roer totdata deze van kleur veranderen.
Dan de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water en het asamwater toevoegen en roer totdat alles gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bumbu Dendeng - gekruid gebakken vlees
- Brongkos - Gestoofd rundvlees
- Bola Daging Masak Cabai - gehaktballetjes met pepersaus
- Bebotok daging pedas - rundergehakt in koolbladeren
- Be Sampi Base Manis - Rundvlees in zoete kecapsaus
- Bala gudeg - rundvlees met nangka
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
- Asem-Asem Babat - gestoofde rumen in frisse saus
- Gulai Telor Bebek - gepocheerde eieren in saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...