Udang Masak Tauco
garnalen in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gamba's of tijgergarnalen
3 eetl olie
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
8 groene lomboks
1/2 tomaat
2 cm laos, geraspt
1 salam blad
2 cm jahe, geraspt
5 eetl tauco
6 peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
5 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en halveer de peteh bonen. Snijd de tomaat in stukjes en de lomboks in ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de tomaat, de jahe, de salem en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de tauco, de peteh en de garnalen toe en bak deze voor 3 minuten. Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en bak totdat de garnalen gaar zijn en de saus is ingedikt.