zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Nasi Dagang - gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
- Rempejek katjang - rijstemeelkoekjes met pinda's
- Ayam Kacang Bukittingga - Kip met pinda's
- Rujak rode bes
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Bubur sagu - sago pap
- Frikadel Kol Jawa - gevulde koolpakjes
- Tongseng Sapi - Rundvlees in een pittige kecap saus
- Kwetiau Goreng Sayuran - gebakken rijstmie met groenten
Sayur kerrie jawa


Sayur kerrie jawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr runderpoulet
750 ml water
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
200 gr boontjes
4 aardappelen
200 ml kokosmelk
zout naar smaak
suiker naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel trassi
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
Cara membuat:
bereiding:
Voeg het vlees bij het water en trek hiervan een bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg het vervolgens bij de bouillon en laats dit 5 minuten stoven. Snijd de kouseband in kleine stukjes en de aardappelen in kleine blokjes.Voeg dit aan de bouillon toe en laat het nog 10 minuten stoven. Voeg dan het zout, de suiker en de kokosmelk toe en laat het geheel nog 5 minuten stoven.
ingrediënten:
250 gr runderpoulet
750 ml water
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
200 gr boontjes
4 aardappelen
200 ml kokosmelk
zout naar smaak
suiker naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel trassi
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
Cara membuat:
bereiding:
Voeg het vlees bij het water en trek hiervan een bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg het vervolgens bij de bouillon en laats dit 5 minuten stoven. Snijd de kouseband in kleine stukjes en de aardappelen in kleine blokjes.Voeg dit aan de bouillon toe en laat het nog 10 minuten stoven. Voeg dan het zout, de suiker en de kokosmelk toe en laat het geheel nog 5 minuten stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.