Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sayur kim-loh - paddestoelensoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sayur kim-loh
paddestoelensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml water
300 gr runderpoulet
200 gr taugé
100 gr peultjes
50 gr djamoer koeping (judasoor/muizenoor)
50 gr sedep malam (lelieknopjes)
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel trassie
2 dunne prei
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 theel peper
1 eetl ketjap manis
1 eetl olie
1 theel suiker
zout naar smaak

Taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak een bouillon van het water met het vlees. Voeg dan de paddenstoelen en de lelieknopjes toe en stoof dit 30 minuten. Snijd de prei in stukjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en kneus dit samen met de trassi.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook, de prei met de salam, de laos, de peper en zout naar smaak voor 3 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de ketjap en laat dit nog 10 minuten sudderen.
Maak de peultjes en de tauge schoon. Voeg dit toe aan de bouillon met de suiker en stoof dit nog kort verder. De taugé moet knapperig blijven.
Garneer eventueel met bawang goreng
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902541