banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 17 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sayur kim-loh
paddestoelensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml water
300 gr runderpoulet
200 gr taugé
100 gr peultjes
50 gr djamoer koeping (judasoor/muizenoor)
50 gr sedep malam (lelieknopjes)
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel trassie
2 dunne prei
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 theel peper
1 eetl ketjap manis
1 eetl olie
1 theel suiker
zout naar smaak

Taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak een bouillon van het water met het vlees. Voeg dan de paddenstoelen en de lelieknopjes toe en stoof dit 30 minuten. Snijd de prei in stukjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en kneus dit samen met de trassi.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook, de prei met de salam, de laos, de peper en zout naar smaak voor 3 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de ketjap en laat dit nog 10 minuten sudderen.
Maak de peultjes en de tauge schoon. Voeg dit toe aan de bouillon met de suiker en stoof dit nog kort verder. De taugé moet knapperig blijven.
Garneer eventueel met bawang goreng
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337908