zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
- Tahu Goreng Kuning - kruidige gebakken tahu
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Lula Jakarta - in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees
- Barubik - bananen in kokosmelksaus
- Sayur Bening Udang - pittige friszurige gestoofde garnalen
- Cah Udang Jamur - garnalen met champignons in saus
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Pelas tawon - Gekruide honingraat in een pakketje
Sayur sop - groentensoep


Sayur sop
groentensoep
groentensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderpoulet
1500 ml water
175 gr worteltjes
zout naar smaak
3 stukjes foelie
1/2 theel peper
2 eetl olie
4 sjalotten
1/2 spitskool
1 prei
3 takjes selderij
2 eieren
Care membuat:
Bereiding:
Verhit het water met het vlees en stoof het vlees gaar. Snijd de wortels in schijfjes en voeg dit met het zout, de peper en de foelie toe aan de bouillon. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Laat de sjalotten daarna uitlekken. Snijd de kool, de prei en de selderij fijn en voeg deze bij de bouillon en stoof deze gaar. Klop de eieren op en voeg deze al roerend door de bouillon totdat het ei gestold is. Dan de sjalotten toevoegen en nog 3 minuten sudderen.
ingrediënten:
350 gr runderpoulet
1500 ml water
175 gr worteltjes
zout naar smaak
3 stukjes foelie
1/2 theel peper
2 eetl olie
4 sjalotten
1/2 spitskool
1 prei
3 takjes selderij
2 eieren
Care membuat:
Bereiding:
Verhit het water met het vlees en stoof het vlees gaar. Snijd de wortels in schijfjes en voeg dit met het zout, de peper en de foelie toe aan de bouillon. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Laat de sjalotten daarna uitlekken. Snijd de kool, de prei en de selderij fijn en voeg deze bij de bouillon en stoof deze gaar. Klop de eieren op en voeg deze al roerend door de bouillon totdat het ei gestold is. Dan de sjalotten toevoegen en nog 3 minuten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.