banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 26 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Ayam Goreng Lengkuas - droog gestoofde gebakken gekruide kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Goreng Lengkuas
droog gestoofde gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
5 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
3 kemiri noten
2 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng in een pan de kip samen met de bumbu, het limoensap, de laos, de salam, de serai en de jeruk purut blaadjes.
Stoof de kip op laag vuur en afgesloten gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de kip uit de pan en bewaar de kruiden apart.
Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en zet apart. Verwijder de salam, de serai en de jeruk purut uit de kruiden. Verhit in een pan de olie en bak de kruiden droog en bruin. Strooi het daarna over de kip en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39787550