banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
IconWrite a comment
Ayam Goreng Lengkuas - droog gestoofde gebakken gekruide kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Goreng Lengkuas
droog gestoofde gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
5 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
3 kemiri noten
2 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng in een pan de kip samen met de bumbu, het limoensap, de laos, de salam, de serai en de jeruk purut blaadjes.
Stoof de kip op laag vuur en afgesloten gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de kip uit de pan en bewaar de kruiden apart.
Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en zet apart. Verwijder de salam, de serai en de jeruk purut uit de kruiden. Verhit in een pan de olie en bak de kruiden droog en bruin. Strooi het daarna over de kip en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38484349