Acar Kuning Cabai
pittige acar/atjar met komkommer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr komkommer
10 rode rawits
6 groene rawits
1 salam blad
2 sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel azijn
250 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 cm kunyit, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Halveer de komkommer en ontpit deze. Snijd de komkommer daarna in reepjs van 4x1cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker, de rawits en de komkommer toe en meng goed. Dan het water toevoegen en breng aan de kook en laat afkoelen. Dan de azijn er door mengen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bami goreng - gebakken mie
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Tom Yum Het - pikante champignonen soep
- Bami godok
- Tom Yam Het - pittige licht zurige paddenstoelen soep
- Anye - gefrituurde rijstkoekjes
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...