logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Acar Kuning Cabai
pittige acar/atjar met komkommer

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr komkommer
10 rode rawits
6 groene rawits
1 salam blad
2 sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel azijn
250 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Halveer de komkommer en ontpit deze. Snijd de komkommer daarna in reepjs van 4x1cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker, de rawits en de komkommer toe en meng goed. Dan het water toevoegen en breng aan de kook en laat afkoelen. Dan de azijn er door mengen en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 106 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392170