kruidig gestoofde vissenkoppen
Baha-bahan:
ingrediënten
2 red snapper vissenkoppen
1 serehstengel, gekneusd
1 bosje citroenbasilicum
zout naar smaak
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jeruk purutblaadjes
1 kunyit blad
Haluskan;
boemboe:
9 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
3-4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de beide kokosmelken en meng dit met de overige ingrediënten, behalve de basilicum, de vis en het zout. Voeg als het kookt de beide vissenkoppen toe en laat dit 15 minuten sudderen. Vervolgens de basilicum en het zout toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes stoven.
ingrediënten
2 red snapper vissenkoppen
1 serehstengel, gekneusd
1 bosje citroenbasilicum
zout naar smaak
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jeruk purutblaadjes
1 kunyit blad
Haluskan;
boemboe:
9 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
3-4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de beide kokosmelken en meng dit met de overige ingrediënten, behalve de basilicum, de vis en het zout. Voeg als het kookt de beide vissenkoppen toe en laat dit 15 minuten sudderen. Vervolgens de basilicum en het zout toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes stoven.