Gestoofde vissenkop in een kokossaus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kop van een dwergbonito (350 gr)
1 limoen
5 asam kandis (wilde mangistan)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
9 lado padi (kleine scherpe rawits, anders 11 gewone rode rawits)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Schil de limoen en snij het vruchtvlees klein. Maak de vissenkop schoon en snijd deze doormidden.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de overige ingrediënten aan toe. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de vis gaar is en de saus dik is geworden.
Ingrediënten:
1 kop van een dwergbonito (350 gr)
1 limoen
5 asam kandis (wilde mangistan)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
9 lado padi (kleine scherpe rawits, anders 11 gewone rode rawits)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Schil de limoen en snij het vruchtvlees klein. Maak de vissenkop schoon en snijd deze doormidden.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de overige ingrediënten aan toe. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de vis gaar is en de saus dik is geworden.