banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Gule Masin - Gestoofde tonijn met stervruchten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gule Masin
Gestoofde tonijn met stervruchten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tonijn
1 limoen (sap)
zout naar smaak
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
7 zure stervruchten (belimbing wuluh)
1/2 bosje citroenbasilicum
450 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 jeruk purutblaadjes
3 salam blad

Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met het limoensap en het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de knoflook, de sjalotten en de belimbing in plakjes en de lomboks doormidden. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe, de sjalotten, de lomboks, de knoflook, de sereh, de salam en de jerut purut. Als de kokosmelk kookt de vis, het zout en de belimbing toevoegen. Wanneer het opnieuw weer kookt de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat de vis gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 222 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40565898